Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2007

Apacs-7202

Pagi td aku bangun…ada satu masalah bermain di pikiran….”Aku nak pakai raket siapa?”. Hahaha….itulah persoalan nyer bila aku bangun. Adusshh…bukan apa, selalu time2 main badminton aku pakai raket member aku Incek Zachy…but kebetulan ari ni, dia balik kpg. So mula2 aku pikir2 la sapa lagi bebudak yg ada raket lebih….hehe tgh2 pikir tu, aku tiba2 rasa nak mempunyai raket sendiri. Hahah apa lagi, lepas mandi jer..on d way nak gi opis aku singgah kat kedai AJ kat puchong, belek punyer belek..last2 aku angkt la satu. Huahauhauha…skg i’m a proud owner of a brand new APACS 7202. bought it for RM110.00 and uncle kedai tu also throw in a 2 compartment FISCHER bag for RM20.00. All together, bought my set for RM130.00 + string and grip. xsabar nak main mlm ni..!!!!

apacs

Advertisements

Read Full Post »

Woweee…AIM ke 14 tahun ni dah barakhir, and cam last year gak. kitorg pun sama la berjaya menjayakn website AIM ke 14 dgn jaya nya. Kitorg start lepak kat PWTC dlm kol 4pm, coz nak setup2 barang apa semua..but unfortunately, sampai2 jer…xder parkir la pulak kat pwtc. Last2 kene parking kat seberang..terminal putra. Masa ktorg sampai, diorg tgh rerherse lagi…tp ktorg sempat tgk Anuar Zain n Reshmonu jer la, yg lain2 dah reherse pagi kot. Anyway…aku cam biasa, bertugas sebagai cameraman..bersenjatakn Sony HDFX1-E aku.

Mula2 sampai kat port jer, ktorg ada masalah…power point xder. berjam2 gak la tunggu maintenance dtg..dlm kol 7 camtu baru la siap. Apa lagi..aku start la mengeluarkn kelengkapan aku..pacak tripod, red heads and prepare the cam.

Here are some more pics of the event…hehe =)

More pictures at my Flickr. Overall it was great…

Read Full Post »

Menjelang AIM Ke-14

ari ni 27hb april 2007…esok aku dah kene gi PWTC utk buat liputan..hahah. bukan liputan apa pun, company ktorg buat tahun ke 3 (sejak aku masuk la)..handle website AIM. so kepada korg2 yg nak gi usha…layari la www.aim.com.my . Malam ni aku buat persiapan2 akhir jer nak gi esok, oleh kerana ktorg jaga website AIM, so esok..ktorg akan ke sana utk buat Live Infocast, yang juga bleh korg tgk kat laman web aim. ktorg akan snap picture sebanyak mungkin and akan uploadkn terus ke server..should be about every 5minutes ada gambar baru la.

hheehe…tp tu semua bukan keje aku, keje aku esok adalah shoot interview artis2…xtau lagi sapa, but hopefully bleh interview SAMSONS..bleh tgkp gambo sekali =) wahahwaha…so mlm ni, kene cek all the equipments siap sedia utk esok.

Read Full Post »

AF vs Gangstarz

huhu…apa nak jadi ngan AF tahun ni, setiap minggu aku tgk AF tahun ni…n setiap minggu la aku kecewa. Dah kurang sangat ke bakat2 bebudak Malaysia? Aku rasa byk lagi yg xd discover…huhuh. Tahun ni, aku xafundi sapa2 pun.. hehe macam la aku pernah afundi sapa2…tp apahal, aku ttp sokong HELIZA n MILA….semakin hari semakin comel la budak 2 org ni n semakin hari..semakin kuat jelingan diorg..adussshhhh! sampei kelubuk kalbu. Apa2 hal, AFUNDI HELIZA! AFUNDI MILA!

hehe..ni gambar tgh lepak minum ngan bebudak opis, seluk2 poket..byk lak duit syiling. cukup lak tu nak buat mister bola2..haha
mrBolaBola

Satu lagi reality TV yg menarik perhatian aku…is GANGSTARZ, konsep yg menarik…walaupun aku agak keliru ngan peraturan and cara2 elimintation diorg, but aku suka la tgk persembahan2 yg diorg buat…especialy team dari indonesia! Performance diorg mantap2 gak aa…suara pun bleh tahan. but that doesn’t mean that kumpulan2 dr Malaysia xhebat. Personaly aku sokong la team malaysia…Infinatez. tp suka2, geram gak tgk awek2 Pianka, N’Quint…hehe. Anyway, compared to AF, minat aku macam dah beralih ke gangstarz skit…maybe just because i personaly like VOCAL HARMONY (hehe…teringin nak buat vocal group, but xder geng)

Anyways…AF or Gangstarz…hopefuly both will help the music industry!!

Cheers…

Read Full Post »

geng MEET up!

today me n my best friends meet up and lepak2 kat satay kajang Hj Samuri. Gathering yg xdi plan, so only a few of us yg datang..thanks to mr Ike Zulfikar..yg datang all the way dr MIRI. hahaha…nya datang bukan sbb nak jumpa kmk org, but datang ada kursus. but he did spend a time to call us up and we had a met..

Around 9.00pm i fetch him kat LRT kelana jaya (haha, supose to be 8.30…sori bro) A huge change for my friend. ahahah nya dah BESAR!! kelak mun dah nikah gine ndak kah? tok bok tunang…badan dah camya. hahah, welcome to d club bro!!!

Sampai kajang around 9.30 and met up with Saza n her fiance Mr Buyut (sori bro..don’t know your real name hihih). As usual…mr president to be kita datang lewat la. Hahah…he told me he was lost, ada ker patut…dah la dok bangi!! apa2 hal the nite went through so fast…dalam kol 12am semua dah madah mok balit dah, sampei kat parking lot…sambung agik cerita sampei kol 2 pagi..hahaha not enough time!! Anyway here’s the pic i took with my nokia N80, only 2 pics…masing2 gik leka berkelakar…hahah missed u guys!!

Mr and Mrs Buyut…hehe sori sik tauk nama betul ko buyut ..
Mr n Mrs Buyut to be...

Every year getting bigger aa this guys!! donno what they eat aa…bak kata ‘ike we eat the same…only berlebihan’ hahah
Big Guys

Read Full Post »

trip to UTP @ Perak!

haiyyoooo!!! today byk susah mau bangun maaaa….dah la semalam aku xleh nak tdo, last2 main game kat phone sampei 4.30 am. last2 kene gak paksa diri sendiri tdo.

Seawal 8.30 am aku dah ada kat opis..huhuh, dah lama giler xbangun awal. malas nak MAMPOSS!! ari ni aku kene gi perak, ada workshop ngan bebudak NiE kat UTP. Gerak dlm 9.30 sampei dlm kol brp aku xperasan, maybe around 11-12 camtu la..

1st stop kat utp, carik tmpt makan..ktorg bedal jer mkn kat kolej diorg..dah selesai melayan nafsu makan dan minom, ktorg gerak carik tmpt workshop tu. Started at about 2pm sampei la dlm kol 5-6pm camtu.. after minom ptg skit (thanks 4 d hospitality from UTP) ktorg gerak balik…dlm kol 8pm cam tu sampai la kl…
Sampai2 jer perut dah lapar..ktorg singgah la mkn kt SS2 Murni..haha, plan nak mkn kat ctu since half way balik lagi..so sepanjang perjalanan tu ktorg pk nak makan apa..haha here are the results..Enjoy!!

Nasi Goreng Maryland ( RM 15.00 )
Nasi Goreng Chicken Chop

Nasi Goreng Chicken Chop ( RM 15.00 )
Nasi Goreng Chicken Chop

Triple X ( RM 5.00 )
Triple X

Supper Set ( RM 5.00 )
Supper set

Read Full Post »

hahah..dah lama xupload blog, adakah aku kehilangan story?? adakah aku kehilangan minat?? huhuu…anyway, Another week has past..and a lot of activity this week.

Monday:
xingat aku buat apa, but i bet it was a boring day…haha biasala, kene gi keje after 2 days of weekend. monday blues la katakan…but then bila ptg menjelma, aktiviti minomization bermula…minom la maknanya tu. ptg aku melepak minom kat Fariz Maju kat dataran glomac ngan member2 kenarianz…

Tuesday:
Ari ni…aku melepak kat opis, rasa di penuhi ngan chat kot..but at the same time, aku buat gak keje..kene prepare smthing utk ke perak keesokan hari nyer..

Read Full Post »

Older Posts »