Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2007

Tried something out this morning..and below are my results. Nak try? just click the link given below k…cheers!


Your Dominant Intelligence is Interpersonal Intelligence


You shine in your ability to realate to and understand others.
Good at seeing others’ points of view, you get how people think and feel.
You have an uncanny ability to sense true feelings, intentions, and motivations.
A natural born leader, you are great at teaching and mediating conflict.
You would make a good counselor, salesperson, politician, or business person.

What Kind of Intelligence Do You Have?

Read Full Post »

Ekzos kebaboom!!

huhu…satu lagi ‘Serendipity’ telah melanda kenariku sabtu lepas..hehe: serendipity tu maknanyer MALANG yg MENGUNTUNGkn…camner tu? ntah..aku tgk citer Serendipity dulu..wahahah

Anyway..kejadian ekzos kebaboom aku berlaku sabtu lepas, time on d way balik umah dr NZ…selepas komboi TAK NAK tu! nasib baik abg made n yeos ada kat blkg aku diorg berenti tolong tengok2 kn..abg mezzy ngan ryme_jb dah xnampak buntut keta dah pun. huhuh. berenti la aku tepi jalan..cek2 ekzos aku bocor…apa lagi VROM..VROM..byi kuat giler masa press minyak. dah la xder pickup sbb clucth aku out..tambah lak ngan pickup kurang sbb ekzos tu bocor..huhu. Nak buat camner..tu yg malang tu. tp selamat la sampei umah. ni part MALANG la..

Next day…aku kuar gi bengkel kat area2 puchong..malas nak carik2 aku belasah jer yg paling dekat. kedai ekzos sblh maybank puchong. heheh. bila dah naik ramp..baru la nampak kebocoran nyer..bleh tahan gak besar. tgk sendiri la dlm gambar. ada 3 bahagian yg bocor..2 kecik..1 yg besar tu.

nak xnak..kene tukar la apa yg patut..ganti la apa yg patut. Yerla..kalo xtukar kang mudarat lak jadinyer, so tukar la..hehe..alang2 dah tukar tu. akuupgrade la skit keta aku..hehe..ni part yg MENGUNTUNGKN ni…bukan mengungtungkn sangat pun. tp best la ada benda baru..tu jer. Aku tambah mufler blkg jer..xmo pakei original.. tgk la gambo.. tu jer la peningktn terbaru kenari ku…huhu.

Read Full Post »

Konvoi JOM TAK NAK!

wahah…another konvoi for me! Untuk siapa2 yg xtahu..last saturday merupakan ‘HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA’ and bersempena ngan hari tu…Kementerian kesihatan telah melancarkn Hari Tanpa Tembakau yg berlangsung kat Staduim Tmn Tasik Titiwangsa. Apa kena mengena ngan KENARIANZ??

haaa…untuk menunjukkn semangat dan sokongan kami terhadap kempen ini, Seramai 36 buah keta kenari turun pada hari tersebut utk memeriahkn konvoi!! Hari aku bermula seawal 6.30 am tunggu si DJ Rizal (DJ xFresh.fm) kat depan guard house aprtment umah aku. Brader ni memang punctual aa…ngam2 6.30 dia dah dtg. salut bro! Pastu kitorg pun gerak ke Kastam Kelana Jaya, sbb dah janji ngan skunk n drMart2 nak gerak sekali. bout 7.40 am..ktorg 4 gerak ke RV point KL iaitu kat dataran merdeka….

Sampei2 jer kat dataran..semua dah xdok diam,macam2 citer start…besalah bebudak ni kalo dah berjumpa. ada jer yg jadik bahan..anyway. Disebabkn terlalu leka dan alpa…aku xperasan jam langsung. Yang aku tau…bila semua dah ready, ktorg proceed ke kementerian kesihatan. kat ctu ktorg susun keta..tampal sticker..tangkap gambar..brief…tangkap gambar lagi..hahah. tp aku ni pun satu la…lupa nak tgkp gambar keta sendiri. Anyway…perjalanan sehari tu, cam biasa la kot. Konvoi bergerak lancar…hahah naper bergerak lancar??

Sebab POLIS TRAFIK escort…best giler!! 1st time jalan KL tanpa sebarang halangan…even lalu depan KLCC kat tmpt teksi tunggu lg tu…jalan TAR, siap semua org tepi2 ramai giler usha. siap kuar kedai tu tgk ktorg. huhu…best..best!! OK la..cam biasa, ni antara snap shots yg bebudak ambik aritu…share2 je.

Read Full Post »

Hari terakhir kat Cameron…lepas breakfast buffet pagi ya, kmk org terus checkout n keluar. 1st stop…Shell. Isi minyak la tek…dah ya. Jalan skit gik…2nd stop Petronas. Huhuh..but not for another oil fill…but keta aku berasap. Nasib bait la time ya ada team Hyundai molah free checking kt petronas ya…so mtk tlg sidak nya la tgk2 kan. Rupa2 nya…aku pun clutch plate dah slip…panas gilak sampei berasap. Ptut la rasa berat smcm jak keta…daknya suh kmk org nunggu sejok b4 proceed the journey. So melepak kat sia la kmk org bout 1/2hour…nunggu clutch ku sejok balit.

Then bila dah save to proceed…we continued to our last stop in Cameron. Pluck n pick yourslef Strawberry Farm. Aku ni bukan reti pun mkn strawberry..mak aku jer yg suka mkn. Yg lain ala kadar jer…so kat ctu, mak, adelin n haezel jer yg masuk petik2 strawberry…aku, bpk n rezuan melepak luar jer la. tunggu diorg. Nasib baik ada area utk viewing jer…bleh nampak la diorg petik2 buah tu. So aku pun terus tukar lens panjang skit…n snap gambar diorg macam paparazi..hahah.

Lebih kurang dlm kol 2-3pm camya…kmk org pun bertolak balit ke KL. Was a very tiring drive back..but well worth it la….hopefully ada trip lain gik next time. And here are some pics of our trip….

cameron thumbnails

Read Full Post »

Next morning…lps breakfast..gi Taman Bunga…actually aku pun sik perasan apa nama tmpt ya. But it was full of flowers, ada anggur, ada strawberry, ada apple, ada tomato, ada cabagge…macam2 lagik la. Dah puas tangkap gambar kt sia, kmk org proceed ke LADANG TEH…haha, aku rasa perkara wajib mun sapa2 nait ke Cameron la kali. So sampei2 jak kat sia…kmk org terus la pose2 macam2…1st time juak bah hahah. ngam2 jak abis bergambar apa semua tek, ari ujan..yg best nya, time ujan ya…aroma area ya semua bau teh…haha..nang nait bau teh nya bah =) Tp bagus juak la ari ujan…dpt juak rilek2 minom2 teh smntara nunggu hujan reda. sejuk eh!!

By tghri..ktorg cam dah xlarat dah..bukan buat apa pun, just that mlm sblm tu tdo lewat…then bangun awal this morning pastu gi jalan2 lak kan. So bila ujan reda skit…ktorg pun balik hotel jap. Nak rehat la…so masing2 pun terbongkang kat hotel. Ptg tu by 5pm…ktorg semua dah kuar balik dah…proceed ke Tmn Rama2 lak…biasa la, tgkp gambar apa semua. beli2 barang skit..then by 7pm..ktorg pun chow balik.

Waaaarrgghhh!! dah la mlm minggu ada pasal malam…jam teruk giler babas. bout 10pm br sampai which should take about 15 minutes…kalo xder jam. Adik aku RezuanĀ  jalan kaki pun sampai dulu…hahah. Dah letih2, dah mkn apa semua..terus tdo mlm tu..xsedar diri dah.

Read Full Post »

Yeahaaa!! Cuti sekolah kembali lagi…walaupun aku xsekolah dah. Suasana tu masih ttp terasa sbb adik bongsu aku si Haezel masih sekolah. So bila dia cuti..parents aku kira cuti sekali la.

So cuti sekolah kali tok, kamek org sefamily gi Cameron Highlands..kecuali kakak aku Nyza, sbb nya time ya kat US tgh keja. So kmk org 6 org jak pergi. Trip started ari Jumaat, which aku ambik half day jak coz nak nait Cameron awal skit. So bout 2-3pm camya..kmk org bertolak.

Perjalanan semua ok until we met with an incident masa on d way nait…kmk org makei jalan tapah. Ada pokok tumbang tgh jalan..menyebabkn block jalan nait ya. So we hang around nunggu sidak nebang n narit pokok ya dlm 1/2jam kedak ya..bok dpt proceed. Sampei2 terus carik hotel lok…biasa la kmk org, main gamble jak nait bah. Around 11pm bok dpt hotel..ya pun coz tmpt lain fully booked. We stayed at Century Pine Hotel…. dah semua check in, bok kmk org kuar mkn..perut dah lapar, kenak ngan sejuk gik. ahahha…best eh sejok malam2.

Read Full Post »