Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2007

Husni & Fida’s Wedding

Hujung minggu lepas aku telah habiskn kan kt KELANTAN. Bukan apa, ada member aku kawin..n diorg mtk tlg aku shootkn video kawin diorg. So aku pun bersetuju “nok gi”…..bertolak khamis malam, naik bas kol 10.30pm. hahah hampir2 aku ngan Erik kene tinggal bas. Kalo x, xbervideo la kawin diorg. Anyway…perjalanan dlm bas cam biasa, xder buat apa. bertemankn iPod masing…aku ngan erik cuba sedaya upaya menidurkn diri.

06/07/07
Sampai kat Pasir Mas dlm kol 05:30am. Lynn ngan AB dtg ambik ktorg bawak balik umah diorg kat pasir mas. Sambung tdo la..apa lagi!! dlm kol 10:00am br bangun balik..hehe tu pun sbb dah segan2 tdo umah org..kalo x, belasah jer sampei ptg2 skit. Anyway dah siap2 bangun n mandi, ktorg bersarapan Nasi kerabu..huhu thanks to Mak n Bapak AB sbb belikn. Sedap siot!! After breakfast kitorg proceed ke rumah Fida, sebelah umah jer…haha, Fida ngan AB ni berjiran. Kat umah Fida ada lg sarapan…siap ngan mee goreng apa semua, tp cam xlarat dah nak mkn. So ktorg usha2 keadaan umah jer la nak cari port utk setup tripod apa semua utk majlis malam tu.

Lebih kurang tghari waktu tempatan, ktorg gerak gi KB nak check in hotel…ktorg stay kat Juwita Inn kat bandar KB. Sampei2 kat hotel..check in, pastu kuar makan jap..pastu apa lagi..sambung tdo!! dalam kol 18:00pm ktorg dah start gerak ke Pasir Mas. Majlis start selepas isyak..tp biasala, crew kene dtg awal. nak sedia2 barang apa semua. Majlis bermula dan berakhir dgn lancar..Alhamdulillah diorg berdua selamat di jab kabulkn. Husni lafaz ONE SHOT tu…makanan pun sedap2. rugi aku xleh nak mkn byk..huhu, aku ni kalo letih, biasa belasah air jer. Skg terliur lak teringat mknan…sedap aa.

Malam habis dlm kol 12:00 kot…aku, erik, nadia ngan nanol sempat singgah ke Wakaf Che Yeh on d way balik ke hotel. But yg aku pelik..katanyer night market, tp ktorg gi ctu…ramai yg packing nak balik dah. So ktorg setakat tawaf jer la kat ctu. xbeli apa2 pun. Balik hotel..tdo xingt nyer!!

husnifida1.jpg

07/07/07
Wedding day – bertolak dr KB dlm kol 09:00am ke pasir mas. Sampei2 jer ktorg start la memulakn tugas. Team laki sampei kat umah pengantin pompuan dlm kol 11:00am dan kekecohan mula di rasa.. biasa la, majlis kawin. Nasib baik aku dah port baik tripod aku kat sblh pelamin. Heheh kesian lak sapa2 yg dok blkg aku…kene la jungkit2 skit nak tgk kedua pengantin. Aturcara biasa bermula…sanding, merenjis, makan..aku pun sedaya upaya la merekod suasana hari perkahwinan mereka. So xbanyak nak citer..mmg sampei ptg la ktorg kat sana. Makan minum sesuka hati..hahah. dlm kol 16:00pm camtu..ktorg pun menamatkn perkhidmatan ktorg. Bag2 mula di pack balik..simpan balik semua equipment..dan bertolak balik ke KB. Ptg tu mmg xsinggah mana2 pun..terus je balik hotel. Penat giler..mlm tu lepas makan kat kedai “Selera Cik Siti”..aku ngan erik round2 pusing2 bandar KB. Kejap jer pun..sbb mostly kedai dah nak tutup. Then balik tdo la apa lagi.

husnifida2.jpg

Advertisements

Read Full Post »

mY NeW Santa Cruz

haha…after so many years wanting to buy myself a middle range guitar, I finally have the opportunity to get one. Bukan apa..since aku start belajar main guitar in 1996, aku pakai guitar murah2 jer. Guitar aku sblm ni pun guitar ciplak..brand “YAMMAHA” ahah….dulu main beli jer, bukan ikut sdap bunyi..tp nampak ganas jer. “Nak jadi cam desperado la katanya…” (lawak bassminton).

Anyways…last Saturday bought my self a 2nd hand guitar from an American guy living here in M’sia. Such a cool dude..he only played this guitar for about 10 times..n decided to sell it. Guess how much i bought it… hahaha. Wanna know have to ask kedai guitar la brp jual model ni. Siap ada preamp tu..ngan eq..huhu best nyer. Ni yg buat aku smgt nak belajar guitar sampei pandai cam Zachy (budak opis aku..otai giler) n nak gubah lagu. haha…”katanyer…”

heres the pic..

p/s: pic captured n design by me..not taken from any websites. thanks..

Read Full Post »