Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2007

Yup…been 50 years since kt di jajah oleh org luar. Aku ni xder la reti sejarah, SPM pun dpt P8 jer…tp aku faham gak perjuangan org dulu2. At least skg ni kt dah aman n damai hidup kat negara kt sendiri….kalo org dulu2 xberjuang, ntah2 kt skg ni dah dlm negara Omputih or jepun dah…hehe, tp ok gak kalo dlm negeri jepun. kompom modern n advance giler nyer..tp nevertheless, aku ttp bersyukur kt dah merdeka!!

independenceday

Advertisements

Read Full Post »

Alhamdulillah…

kubur

Just got back from kuching yesterday morning…walaupun xsempat nangga muka mok nor for the last time, at least dpt juak aku balit menziarahi kubur nya dan bersedekah bacaan yassin. Kesempatan tok juak, aku semapat jarah kubur Nek Abek, Nek Ipot n Ngah Di. Semoga roh sidak dicucuri rahmat dan ditempatkn di kalangan org2 yg beriman….amin. 2 hari di kuching was a bit hectic…but biasalah, balik ni bukan untuk bercuti..tp untuk membantu.

Alhamdulillah sepanjang aku kat sana..aku bleh tlg apa yg aku mampu untuk meringankn beban family arwah. Sekali lagi al-fatihah buat arwah Matnor bin Arabi yg telah kembali ke rahmatullah pada 24 August 2007 bersamaan 11 Syaaban 1427.

Al-Fatihah…

Read Full Post »

Al Fatihah buat Mok Nor

Dalam kol 7.00am pagi td aku dikejut oleh adik aku yg bagitau aku pakcik aku (adik kepada bapak aku) Moknor telah kembali ke rahmatullah….

Alfatihah buat beliau…sama2 kt doakn roh segala dosa beliau diampunkan, semoga roh nya di cucuri rahmat dan ditempatkn di kalangan org2 yg beriman….amin

Takziah aku ucapkan gak pada famili arwah…Mok Yati, Zul, Asfar, Noria and Dyanti….semoga krog tabah mengahadapi dugaan especially menjelangnya ramadhan dan syawal nanti.

Al-Fatihah…

p/s: Me n my siblings will b flying back to kuching tomorrow…semoga kehadiran kami adik beradik dpt memberi sokongan kepada mereka yg kehilangan… Adik beradik bapak, keluarga Arwah…

Read Full Post »