Feeds:
Posts
Comments

Archive for September, 2007

Recovery..

After a week kat HKL, tiga kali buat angio + 1 stenting on his right leg and total of 3 months of sleepless nights caused by the pain on his foot…akhirnya Alhamdulillah smlm bapak aku telah selamat menjalani operation bypass n stenting both his leg. Hopefully lepas ni…kaki bapak akan pulih cam biasa..aku bersyukur sgt² xder complication yg berlaku sepanjang operation which took 6 hours. All the pressure and tense hilang terus bila dpt berita bapak aku dah dipindahkn kat Post Anesthetic Care Unit (PACU).

Here are some pic of my dad’s foot b4 operation…

toe1.jpgtoe2.jpgtoe3.jpg

And here is my pic after the operation.. (had to wear these clothes nak masuk PACU…ada gaya jd surgeon x??)

doc.jpg

Advertisements

Read Full Post »

 

Assalamualaikum, kesempatan ini aku ingin mengucapkn selamat menjalani ibadah puasa buat family, kawan2 dan juga semua muslimin dan muslimat seluruh dunia..

Bulan puasa tahun ni agak berbeza utk aku n family ktorg…coz why? coz unfortunately bpk aku still admitted kat HKL. Maybe utk adik beradik aku xderla beza sgt..tp utk both bapak n mak aku…hehe, 1st time diorg puasa kat tanah semenanjung ni. Tp mak aku jer posa, bapak aku xposa…so for the 1st n 2nd day ktorg berpuasa, ktorg bukak posa kat hospital jer. Hopefully my dad recovers soon…amin.

Read Full Post »

Admitted again…

Last sunday, parents aku bertandang semula kat KUALA LUMPUR….tp kali ini, bukan untuk bercuti. Bapak aku yg selama ini mengadu sakit kaki akhirnya di masukkan ke HOSPITAL KUALA LUMPUR untuk menjalani pembedahan. Asal nya diorg mmg dah gi hospital kat sarawak..but fortunately time bpk aku masuk kt HUS, ada seorg doktor specialist in vuskular yg attend bapak aku. Setelah membuat CTscan…diorg dapati bapak aku mengalami blockage kat urat2 kaki. Then Doktor pun arahkn bapak aku di masukkan ke HKL for further inspection n diagnose. Kenapa HKL?? sbb specialist td keje kat HKL and so far the only hospital yg ada vuskular team…

bapak090907.jpg

Won’t be able to work normal times this week, sbb nak jaga bapak n nak rotate ngan mak to attend bapak. The first night in HKL, aku jaga…cam biasa, nothing much that i can do except jalan2 keliling hospital malam². huhuhu…dah la malam tu panas, maybe sbb nak hujan…tp hujan kol brp baru turun..dlm kol 6am kot br hujan turun.

me2.jpg me.jpg

Spent my night xtdo…yer la, kat hospital bukan leh tdo sangat pun…huhuh sapa la nak tdo hospital saje². Anyway, spent my night jalan² keluar masuk wad, checking up on my dad..kot² dia nak g toilet ker apa, so kene la push him in a wheelchair, pusing² carik nurse doktor lawa² (unfortunately xder yg shif malam..hehehe).

Dalam kol 7am camtu aku dah start lega coz ramai yg dah bangun xder la seram sejuk sgt..misi² pun dah dtg keje wangi² belaka..biasala baru mandi hihih. Went down to the cafe and had breakfast while bapak aku having his breakfast yg hospital bagi…kesian lak bapak aku, mkn roti ngan planta jer..so fetch him a couple of roti inti² gardenia. Around 10am after listening to the doctors explaining my father’s situation..aku gi ambik mak aku kat NIKKO hotel utk tukar shif.

Pastu aku balik bilik hotel akak aku….aku pun pengsan sampei ptg…zZZZZzZZZZZZzzZZZZzzZ!!

Read Full Post »

Latest project on my car..

Been long since i last updated my car…so kebetulan, ada barang baik…aku pun angkt la a few things utk menambah seri kereta ku yg xseberapa ini..hihih here’s the update

mycar110907.jpg

Read Full Post »

Bassminton 04.09.07


Areep aka Abg Bola Half Court…hehe dgn gaya umpire nyer bersama MP


aku ngan wan tgh berehat…wan terer main NET wooo!!!
Me with my APACS PowerConcept 1110 (heheh…spray yonex logo, nampak cam Yonex Ti-10)


Budi ngan gaya servenya…tp xtau naper dia serve dr tepi stage.
Smash power…main terer, xcaya tanya Danny!


hehehe…ni antara pasangan MIX double representing BASSMINTON TEAM!


Zul (APACS PowerConcept 9988 aka Yonex MP99) ngan
Azarul (APACS Armotech 900 Technique aka Yonex Armotech 900 Technique)


AbangUlar aka AbgSliceDepanNet: Speedy and Tricky.Like any good ular.


The-ovaltine-shot.


after a tiring night..we head down to Paandi..our favorite joint. above is a picture of Rojak Custom Ayam Goreng Top.

Special credit goes out to Mr SHAQ…thanks for the pics. Visit his blog @ http://nadrulshaqman.blogspot.com

Read Full Post »