Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2007

Actually x semua gambar aku letak..banyak sgt la. ni ada sebahagian yg aku pilih la. Gambar start 1st day raya sampei la malam sebelom aku balik KL….gambar campur² gambar raya, gambar open house umah ktorg, gambar time open house umah sedara mara, gambar umah kwn² n macam² lg la… so belek-belek la pada sapa yg sudi…sekian.

SELAMAT HARI RAYA!

raya.jpg

Advertisements

Read Full Post »

Aidilfitri menjelma lagi…

SELAMAT HARI RAYA!!…ari ni dah boleh makan siang2, boleh korek idong, korek telinga..hahah, dah sebulan sik makan pagi. amatla janggal rasanya…Bangun pagi terus gi semayang raya. But this year, bapak xekot coz he’s not in good shape yet..so xpa lah, kmk duak rezuan wakil. Balit smyg raya, singgah beli lemang n roti..terus went straght home. Bapak, rezuan n me molah tahlil skit makei arwah2 keluarga yg telah minggal dunia b4 kmk org start bersalam salaman ngan semua…

huhuh, sidak adik ku dapat la angpau dr kakak n mamak..aku xpat dah, coz dah keja bah. Anyways, lepas salam2…apa lagi??!!
Sila jamu selera dengan pelbagai hidangan..pilih yg mana suka, sila jangan la segan…
=)

1st day of raya..dah menjadi kebiasaan utk family ktorg stay kat umah jer, wait 4 relatives to datang berjarah kat umah mek org..n as we predicted, mmg ramei lalu juak yg datang, xputus2 relative yg datang..ya la, bapak kan baru operation, so ramai yg dtg nak check up on him. but walaupun a bit exhausted melayan tamu..tp ttp rasa seronok coz dpt berkumpul ramai..dpt jumpa cousin2 ku yg comel… =)

Read Full Post »

12hb Oktober..

Setelah penat lelah ktorg mengecat sampei pagi subuh td…xder alasan lak nak bangun lewat. huhuh kene bangun gak..tp ari ni xbanyak keje sgt pun, kene bangun awal coz team yg mengecat umah aku sampei awal pagi sebab nak siapkn umah ktorg. Biasalah..keje last minit, kene la make the most time of it. So the whole day i monitored diorg wat keje, sambil2 tu tlg susun balik furniture to it’s original place.

here are some pic of my house after painted n dah kemas:

Kemas..punya kemas..punya kemas…sedar² dah kol 3.30pm, so aku ambik la kesempatan tu nak kuar gi beli songkok raya utk aku..hihihi semua last minit, tp xper setakat songkok semua jer sama..just nak pilih size jer. Stopped by a furniture shop to buy new cushions 4 our house, new cushion covers and barang2 utk berbuka posa…last buka posa 4 dis year!!! coz u know what??? ESOK RAYA LA WEH!!….

lepas bukak posa ptg tu..aku start balik keje2 mengecat bilik TV ktorg plak…bilik TV ni postly aku buat sendiri, tp even tho bilik TV ni lagi kecik dr luar, it’s much tougher…bukan apa, coz we’re using green n white. so the white paint yg byk songeh..need to be betul2 rata n beberapa kali coating br cun. so the whole raya eve, i spent my night painting jak la..huhu, dah nama keja sorg2. lambat la siap..but i never give up separuh jalan! so brtungkus lumus la nak siapkn project ya…alhamdulillah, semua berjaya di siapkn sebelom raya..ooo ya, umah pun dah siap cat just b4 buka posa td 😉

and here’s our house after makeover…gambar b4 xder, just compare it with the house sblh la…that was how are house used to be.. 😉

Read Full Post »

11hb Oktober…

Arrgghh!! kena bangun awal lak ari ni, bukan apa..ari raya just a couple of days to go..so terpaksalah siap2 barang nak raya. Bangun pagi jak..me n my father pergi beli some stuffs 4 raya and my new project 4 dis year…PIMP MY HOUSE!! yea…got some budget to repaint the house inside n out. We’ve already assigned a friend of mine utk mengecat umah…tp bukan mmbr aku la yg mengecat, dia ada company..so staff2 dia yg catkn.
Balik umah dah tgk staff2 diorg dah start buat keje diorg..

Aku n my family lak br nak pk colour apa nak cat interior..setelah di teliti n discuss, we’ve come up with Country Maple and Natural Almond utk ruang luar…dan GREEN n White utk dlm bilik TV. So late that evening bermula la projek aku ngan adik aku…letih gak aa..ingt senang, tp ok la experience in painting walls now 😉

kitorg siap lebih kurang time subuh pagi nyer..letih, ngantuk semua ada. tp ok la coz mlm2 bleh minom air..hehe ada dlm 4 botol besar air revive ktorg habiskn utk siap kan bhgian luar (living room + dining)…

Read Full Post »

10hb Oktober..

Wowee!! today going back home to kuching…so excited actually, almaklum balik raya setahun sekali jer..
Biasalah time2 nak raya ni, ramai jer yg balik kpg..aku sampei kat LCCT dlm kol 2pm (thanks to azarul, din n wanan 4 sending me to d airport)
Dah setel check in, waited in the waiting hall for another half n hour b4 my scheduled flight…but unfortunately air asia has a trademark of their own…DELAYS 😉
my flight scheduled @ 3.25pm were delayed till 4pm…another extra half n hour to wait.

Huhuh..kalo bukan time posa, boleh je lepak2 minom + makan…nasib baik la aku terserempak ngan cousin aku Daniel yg sama sama flight ngan aku..so ada juak teman mok kelakar. At about 4pm we boarded our flight and set off to kuching..
dlm belon, tdo jak..xda papa mok polah juak.
Sampei kuching around 6.30pm, n terpaksa berbuka posa dlm keta…minom air tin jer. On d way home we stop by J&J Cafe to have our dinner..pasya bok balit umah. Aduss!! sakit hati bila tgk umah dah kenak pecah masuk pencuri 4 d 2nd time..but alhamdulillah just a few things jak kenak ambik. After talking with my family for abit…we all tdo coz to tired.

***oOOoOo…ada tgk launch of the SAYOUZ??? best wooo…

Read Full Post »

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

 

Assalamualaikum,

Di kesempatan ini…aku ingin mengucapkn SELAMAT HARI RAYA kepada siapa² yg terbaca blog aku ni la. bukan ada sgt pun pengikut blog aku ni…tp kepada yg sudi membaca, aku ucapkn selamat berhari raya..selamat pulang ke destinasi dan kembali ke tmpt kerja. Sekiranya ada salah n silap sepanjang perkenalan…aku mintak maaf dr hujung rambut hingga lah hujung kaki…mintak halal makan n minom…dan yg paling penting sekali  AKU MAAFKN KORG!! asyik mintak maaf jer… sekali sekali bg la kemaafan kt org..hehe

insyaAllah aku akan bercuti selama 2 minggu…10hb-24hb oktober 2007, so pada sapa² yg ada kat kuching time tu, jemput-jemput la dtg umah. xkenal xper…bleh berkenalan..wahahahwahaha!

ok la…selamat hari raya sekali lagi, maaf zahir dan batin…kang aku tngkp gambar byk² n post yer…

Read Full Post »

Kami…

kami_ori.jpg

kami_sp.jpg

cun tak? last nite member aku wat muka ktorg version south park. Erik ngan din tu budak opis aku…korg try aa buat muka korg sendiri version southpark….kat http://sp-studio.de

Read Full Post »