Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2007

Layar Tanchap Shah Alam

Sapa2 yg free n berdekatan on that day, dtg la tgk performances yg disediakn… šŸ˜‰

Advertisements

Read Full Post »

Last friday nite I was invited by a friend of mine utk gi tangkap gambar diorg perform kat Sunway Lagoon’s Surf Beach. eheheh…concert free jer sapaĀ² nak masuk, but tickets limited kot, aku pun xsure. Overall The crowd was great!! the chicks were HOT!! and the performances was superb…mlm tu there were performances by VE, Estranged n OAG. Actually the event was the ‘Battle of The Band’ and along side of that, artistes also performed for the crowd.. event tu start kol 5 ptg with other artistes…but kitorg sampei dlm kol 7.30 sbb band member aku perform malam.

We came to the concert with a mission….and we ended the mission with success!! the mission was…

Mission : Take picture with the hottest girl at the concert
Target: Hannah Tan
Objective: Personal pride
Status: Completed superbly!
Evidence:
pc140415.jpg

GambarĀ² lain ada gak..heheh. Nak di pendek kn cerita sampei2 jer aku terus melepak kat tepi stage tangkap2 gambar šŸ˜‰ so enjoy these…

p/s: member aku yg pakai cap putih…dia sorg jer main pakai selipar!! heheh surfs up dude!

estranged.jpg

Read Full Post »

Maliq n d’Essentials @ ZOUK

“Assalamualaikum brothers n sisters…” heheh siapa ada album maliq n d’essentials kompom tau aa ayat tu. As mentioned in my previous post…ktorg gi usha maliq n d’essentials kat zouk last friday night. IT WAS TOTALY WORTH IT!!

Kitorg sampei around 6.45pm..aku, arip, mutter n d geng. Menyusul kemudian mr Eugene n Ann (betul ke eja nama korg nih?) dlm kol 7 camtu baru abg ular muncul bersama garoupa nyer. kalo ikutkn event starts at 7, but kol 7.30 br ktorg bleh masuk..so melepak la ktorg kat luar sampei kol 7.30…sementara tu sempat la pose. Ahaha, mrPajrul Norman ngan shefri dtg lewat..tu sbb xder dlm gmbar

Zachy, Mutter, Arif, Me n Eugene

Masa masuk, bebudak lain semua lepak belakangĀ², but me n my guys masukĀ² jer dah book depan pentas. haha…sbb memberĀ² aku ni semua bassist, so nak tgk la bass player tu up close…bak kata diorg “nak curi licks”. Performance that night started of with NORYN AZIZ which was okay. Aku xtau satu pun noryn aziz punyer lagu…but aku follow the groove jer la..hihi…but overall her performance was great, energetic and got the crowds going. She did a lot of scats…perghhh.


Noryn Aziz performing..

Next up was non other…..MALIQ & D’ESSENTIALS. Performance diorg mmg gempak giler…bwk semua laguĀ² best diorg, but with bit of a twist. Semua lagu diorg buat arrangement lain. So selagi diorg xstart nyanyi…aku xleh guest langsung lagu apa diorg mainkn. One of the best part that night was when diorg bawak lagu Heaven..n suddenly si Indah (vocalist) hulurkn mic kat aku suh nyanyi!! Giler best, i sang my heart out…xtau la sedap ke tak coz aku xdgr pun aku nyanyi apa but my members yg ada kat blkgĀ² semua terkejut bila dgr suara aku kat speaker….hehe pastu lak si Indah then hulurkn tangan salam ngan aku. Aku sambut dgn hati yg terbuka la! Bebudak lain putih mata jer la tgk keindahan Indah dr jauh…hehehe.


Indah of Maliq & d’Essentials
Last performance was by TOMPI, which i was told dtg on that day it self coz tpaksa buat surgery kat Indonesia….how cool is that! Selalu artis dtg 2-3 hari awal nak prepare n everything…heheh, dia sempat bedah org lg. Hmmm…Tompi nyer performance gempak gak, ramai peminat. At that time..ktorg dah lepak belakang dah sbb after maliq n d’essentials, ktorg kuar jap ambik angin. Then bila masuk balik…dah xleh nak ke depan dah. So usha dr belakang jer. Dayang Nurfaizah pun ada time tu berduet ngan Tompi…lagu apa? aku pun xpasti.
Tompi from a distance..

So…overall, mmg aku enjoy giler mlm tu..puas hati ngan all the performances..n paling best sekali dpt hangout with my friends! Ni some of gambarĀ² mlm tu…enjoy

Read Full Post »