Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2008

Pada 07.06.08 iaitu hari Sabtu telah diadakan satu sesi tangkap gambar bersama ahli kelab Kenarianz bertempat di dataran Masjid putrajaya. Sessi ini telah bermula seawal jam 9.00 pagi di mana kesemua ahli kenarianz yg mengambil bahagian mula berkumpul di dataran. Lebih kurang dlm pukul 10.30am, kereta kenari mula membanjiri dataran dgn pelbagai rekabentuk dan modifikasi..ada yg standard, peanut, casual, aerodown, heartvillage dan tidak dlupakan ada juga yg custom. Tanpa melengahkn masa…team unit trafik kenarianz dgn bantuan semua ahli mula menyusun kereta masing2 mengikut susunan yg telah di rancang berhadapan bangunan Pejabat Perdana Menteri.

Sessi photoshoot kali ini agak istimewa sbb nyer abg ibrahim (k-kompak) telah turut sama turun padang utk mejalankn tugas2 sebagai photographer. Photoshoot kali ini sbnrnya bertujuan sebagai write up utk majalah k-kompak untuk mempromosikn kembali kelab KENARIANZ, yg telah mengalami sedikit perubahan. Kelab KENARIANZ, yg dahulunya bertapak di laman web http://www.kenarianz.com, telah kini berubah dan beralih arah. Kelab KENARIANZ kini menggunakan alamat baru iaitu www.kenarianz.com.my.

Aktiviti photoshoot bertambah meriah apa bila salah seorg ahli (hehe..sori aku lupa nama abg tu) telah menjamu semua member yg hadir dgn kuih muih dan minoman bersempena harijadi salah sorg drpd anaknyer…apa lagi, ktorg pun meraikan la adik tu dgn lagu selamat hari jadi versi off key..hahaha.

Setelah berpanas di dataran mengambil gambar apa yg patut, team kenarianz mula bergerak meninggalkn dataran dan memulakan konvoi ke percint 9 utk aktiviti mengisi perut lak…lunch-hour. Setelah kenyang, dan letih dan ngantuk melanda..sorg demi sorg member kenarianz mula meninggalkn kedai makan utk pulang ke home base masing2..

ni adalah sebahagian gambar yg ktorg ambik…utk gambar2 lanjut, sila ke FLICKR ku. tq~

p/s: InsyaAllah..kalo xder aral, di khabarkn photoshoot dan story pasal kenarianz akan kuar dlm majalah k-kompak isu No.43

Read Full Post »

Di sbbkn aku tak tau nak post apa…n kebetulan aku terbaca aritcle pasal Air Asia nyer Air Bus Livery designs…so aku ingt nak share2 jer la. Buat masa ni, ada lima jenis livery (design kat kapal terbang tu):

Read Full Post »