Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘MyDumps’ Category

Moved to a new BLOG!!

Hey guys…just to let you know that I’ve moved to a new blog hosted on my own server with a new domain.
All contents have been transferred there and will not be updating this blog anymore. Hope you can join me at my new crib!
Thanks for reading and visiting….see ya!

 

http://blog.nazaribrahim.com

 

p/s: for those who have linked to my blog, appreciate if you could update my link in your blog. THANKS!

Read Full Post »

Aku sepupu Ultraman??

hehe…cuti sekolah menjelma lagi, and sepanjang seminggu itu la Usu Mat n Usu Rina took both Aliyah and Danish for a school break vacation here in KL. hahaha…they’ve both grown up..but still cute!

Aliyah smiling

Aliyah smiling

Candid shot

Candid shot

Danish nakal

Danish nakal

Ultraman Danish

Ultraman Danish

Heheh…y aku bercousin ngan ultraman?? hehe..sbb adik si Aliyah ni minat sgt (aku pun xsangka sampei camni sekali) kat character ultraman. Yg aku kagum, si Danish nih tau each and every one of the ultraman. hahaha…dia siap ajar aku lg yg mana satu Dyna, Cosmos, Max, Zophie, Tiga, Taro (dia sebut tawo), Ace, Jack…ada lagi kot, cuma tu jer yg aku afal. hahah..nak hafal nama dorg satu hal. Nak padankn ngan mana satu pun aku xcam. nampak semua ultraman sama jer…kecuali yg ada tanduk tu la. hehe..ni pic koleksi ultraman yg Danish beli dlm tempoh xsampei 7 hari. wahahaha…tu pun ada dlm kotak/bag lg tu. (xsebijik pun ultraman di bawak dr kuching. semua di beli di KL)

KL line up

KL line up

Danish and his collection

Danish and his collection

Hehehe…but for kids, imaginations are really true to them. Hahaha, seronok sakan si Aliyah and Danish dtg KL. Mana tak nya…mainan borong abis, Aliyah ngan set Barbie Dolls nyer..Danish lak ngan Ultraman nyer hahaha…kering la Usu Mat n Usu Rina. Hheheh..sekali sekala sikpa nak su?

Hehe bg Danish lak, kalo aku di tempatkn di tempat dia…mau tak seronok, mak n bapak dia belikn costume Ultraman utk dia..hahah. Ini bagaikn pengiktirafan la buat dia yg selama ni meminat ultraman..hahah secara automatik nyer dia pun ada ‘power’….nak tgk kehebatan Ultraman Danish?? hahaha…tgk videos kat bawah nih. (hahaa…aku tergelak sorg2 setiap kali tgk…)

Read Full Post »

yup…you read it right!! hehe..selalu org akan tulis ‘my baby’s 1st step’ but for me..its my father’s 1st step since his leg was amputated in August 2008.

Alhamdullillah…last saturday, me, mak n haezel together with bapak pergi sekitar Ampang utk mng’test’ artificial leg yg dah di tempah utk bapak. Actually bukan lama pun buat..upon agreement, lebih kurang 2weeks lepas tu dah siap. Yg memakan masanya…is mencarik ‘ongkos’ utk membuat kaki tu. heheh. anyways..bapak npk excited utk try it on and making his 1st step. hehehe…

Proses pemasangan pertama mengalami sedikit kesulitan di sebbkn saiz ‘cup’ utk kaki yg agak kurang selesa utk bapak…and one of the reason that ktorg di mintak dtg ke opis dorg adalah utk memudahkn customization di lakukan on the spot. dlm 30min tunggu dorg alter cup tu…kaki palsu bapak dpt di pasang and apa lagi, bapak disuruh utk membuat cubaan berjalan setelah di beri instruction oleh instructor kat tmpt tu. Overall, it was a successful session. Bapak dpt berjalan and nampak cam comfortable with it..tp cam biasa lah, all new things perlu masa utk getting use to.. so bapak akan menjalani few more session di tmpt tu b4 dibenarkn bawak balik kaki and practice di rumah.

The mechanisme…


Read Full Post »

30.01.2009 – 01.02.2009
telah diadakan acara julung kali utk KENARIANZ, setelah secara sah nya sebagai persatuan berdaftar di bawah ROS. Untuk tahun ni, FD&AGM telah diadakan di Bayu Beach Resort PD.
Activity cam biasa berjalan lancar…nak tulis pun byk sangat. Overall semua memuaskn, chronology perjalanan acara diringkaskn seperti berikut:

30.01.2009 (4.30pm)
– konvoi bergerak ke Bayu Beach Resort PD.
– sampai di Hotel, sambutan mesra oleh urusetia..heheh
– agih2 kunci, dpt merchandise apa semua…
– masuk bilik masing2 n rehat la.
– team karok menyiapkn persiapan equipment..
– dlm kol 8 dah aku dah start test mic..hahaha menyumbangkn 2-3 lagu
– peserta mulai dtg utk majlis BBQ
– acara makan2..diselang seli ngan cabutan bertuah n karaoke oleh warga knrnz…
– dlm kol 12, pack…n naik bilik
…….hehehe xabis lagi
– bilik 406 & 408 meneruskn sessi karok…DALAM BILIK!!! hahaha…korg bayangkn equipment karok utk pentas, ktorg pasang dlm bilik…sambung karok! hehe..sampei letih, ktorg tdo la.

31.01.2009 (8.00am)
– hehe..saje je gimik, kol 9 br aku bgn.
– gi sarapan..then terus proceed ke pantai utk acara sukaneka
– aku xmain..aku uruskn sukaneka aritu…
– main sampei tghri…sblm semua menjamu selera mkn tgri yg disediakn oleh pihak hotel.
– hehe…lepas mkn, activity bebas smpei ptg. 406&408 sambung karok lagi…hahaha.
– 8pm….acara AGM berlangsung sampei kol 12am
– tahniah pada yg dilantik..
– selesai jer AGM, bebudak ajak gi memancing. hehe..aku cam biasa, layan n temankn jer. aku mana reti mancing2 nih.
– dlm kol 3 kot..semua pengsan.

01.02.2009 (12.30pm)
– semua berkumpul di lobby hotel
– gi tangkap2 gambar
– gi lunch
– konvoi balik ke KL. total 19bijik kenari…bebudak Perak dah balik awal.
– smpei rumah aku pengsan..heheh.

itu sahaja..sekian, wasalam.
Gambar???…haaa kt bwh ni ada teaser skit2. selebihnye kene tgk kat cni yer..

fd_thumbs

Read Full Post »

Update on my activities…

B.Melayu (kl): hadooiyaaiii…lama xupdate blog. heheh. bukan ada org baca pun.

B.Melayu (swak): hadooiyaaii…lamak sik update blog eh. heheh. bukan ada org baca pun

B.Inggeris (aku bedal jer): sigh…its been a while since i last updated my blog. heheh.. nobody reads it anyway.

Major events that happened these few months:

1. Raya Haji…slmt hari raya!! tp aku raya di kch, while my family was in KL.
2. Ijad & Sulastri’s wedding in kch – i was invited to become the bestman.
3. Menduduki Radio Amateur Examination (RAE) @ Matrade Jln Duta.
3. Got my 1st ever DSLR – Sony Alpha a100
4. Happy New Year 2009!! – celebrate ngan GG kat tasik, wat BBQ sudah..

hahahahh…thats about it yg aku ingt. huhuhu.
ni aktiviti aku bakal datang. Family Day kenarianz di Port Dickson.

mun apa2 hal, kelak aku update gik 😀

cherio!

Read Full Post »

Fahmi & Amiza’s Wedding

23hb Nov 2008…hehe tarikh keramat utk mmber kt Fahmi. Menamatkn zaman bujangnya dengan pilihat hati Puan Amiza. Heehe, thanks a lot bro…sudi jemput aku ke majlis kau. Not much to say, but overall it was a wonderful wedding..semua tetamu kelihatan gembira, macam majlis reunion pun ada aku rasa sbb ramei lalu org kelakar swak. hihihih. aku gik layap nangga sidak kelakar swak. hahaha.

Di majlis persandingan Fahmi, aku berjaya mengenalpasti 2-3 calon utk aku. hahaha…kelak aku kontek ko mi, honeymoon jak kau dolok. hihih…

Ok, without further adue…dipersilakan melihat koleksi gambar majlis persandingan Fahmi & Amiza. Congratulations lg sekali bro!! Selamat pengantin baru, semoga berkekalan hingga akhir hayat…..amin.

Fahmi & Amiza

Fahmi & Amiza

p/s: thanks pd semua yg contribute buying present for them.

    Read Full Post »

    Boeing 737 Engine

    Yesterday AirAsia telah wat satu event sebagai tanda penghargaan pada Boeing 737 yg selama ini telah berkhidmat menjayakn penerbangan AirAsia untuk sekian lama. The last Boeing 737 telah selamat mendarat di LCCT pagi semalam membawa penumpang penumpang dari Kota Kinabalu.

    Few weeks email dah di sent out to semua staff AA supaya dpt hadirkn diri utk memeriahkn majlis tersebut..and cam biasa, dress code – RED. Kitorg kat PJ office pun xketinggalan la menghadirkn diri di LCCT utk event pagi tu. JFYI yg xtau lagi..AirAsia Malaysia will be flying fully Airbus from now on..but 737 still digunakan kat AA Indonesia and AA Thailand. Tp kalo penerbangan AA M’sia (AK flights) semua akan menggunakan aircraft Airbus model A320.

    The morning event actually ended around 12tghri..then all back to work la. But the ‘mood’ was carried on through the day until the RED PARTY pada belah malamnya bertempat di PanPac KLIA. Biasa la kat party..buat apa lagi, makan2, minom2, gelak2…usha2 awek..hahaha. nothing much to talk about.

    Here are some pics of yesterday. For more bleh gi usha kat FLICKR la cam biasa.

    On the tarmac

    On the tarmac

    nine-mike-alpha-alpha-foxtrot

    nine-mike-alpha-alpha-foxtrot

    Tony Fernandes him self!

    waiting 4 the AAs last 737

    waiting 4 the AA's last 737

    thanks 4 reading!

    Read Full Post »

    Older Posts »