Feeds:
Posts
Comments

30.01.2009 – 01.02.2009
telah diadakan acara julung kali utk KENARIANZ, setelah secara sah nya sebagai persatuan berdaftar di bawah ROS. Untuk tahun ni, FD&AGM telah diadakan di Bayu Beach Resort PD.
Activity cam biasa berjalan lancar…nak tulis pun byk sangat. Overall semua memuaskn, chronology perjalanan acara diringkaskn seperti berikut:

30.01.2009 (4.30pm)
– konvoi bergerak ke Bayu Beach Resort PD.
– sampai di Hotel, sambutan mesra oleh urusetia..heheh
– agih2 kunci, dpt merchandise apa semua…
– masuk bilik masing2 n rehat la.
– team karok menyiapkn persiapan equipment..
– dlm kol 8 dah aku dah start test mic..hahaha menyumbangkn 2-3 lagu
– peserta mulai dtg utk majlis BBQ
– acara makan2..diselang seli ngan cabutan bertuah n karaoke oleh warga knrnz…
– dlm kol 12, pack…n naik bilik
…….hehehe xabis lagi
– bilik 406 & 408 meneruskn sessi karok…DALAM BILIK!!! hahaha…korg bayangkn equipment karok utk pentas, ktorg pasang dlm bilik…sambung karok! hehe..sampei letih, ktorg tdo la.

31.01.2009 (8.00am)
– hehe..saje je gimik, kol 9 br aku bgn.
– gi sarapan..then terus proceed ke pantai utk acara sukaneka
– aku xmain..aku uruskn sukaneka aritu…
– main sampei tghri…sblm semua menjamu selera mkn tgri yg disediakn oleh pihak hotel.
– hehe…lepas mkn, activity bebas smpei ptg. 406&408 sambung karok lagi…hahaha.
– 8pm….acara AGM berlangsung sampei kol 12am
– tahniah pada yg dilantik..
– selesai jer AGM, bebudak ajak gi memancing. hehe..aku cam biasa, layan n temankn jer. aku mana reti mancing2 nih.
– dlm kol 3 kot..semua pengsan.

01.02.2009 (12.30pm)
– semua berkumpul di lobby hotel
– gi tangkap2 gambar
– gi lunch
– konvoi balik ke KL. total 19bijik kenari…bebudak Perak dah balik awal.
– smpei rumah aku pengsan..heheh.

itu sahaja..sekian, wasalam.
Gambar???…haaa kt bwh ni ada teaser skit2. selebihnye kene tgk kat cni yer..

fd_thumbs

Advertisements

B.Melayu (kl): hadooiyaaiii…lama xupdate blog. heheh. bukan ada org baca pun.

B.Melayu (swak): hadooiyaaii…lamak sik update blog eh. heheh. bukan ada org baca pun

B.Inggeris (aku bedal jer): sigh…its been a while since i last updated my blog. heheh.. nobody reads it anyway.

Major events that happened these few months:

1. Raya Haji…slmt hari raya!! tp aku raya di kch, while my family was in KL.
2. Ijad & Sulastri’s wedding in kch – i was invited to become the bestman.
3. Menduduki Radio Amateur Examination (RAE) @ Matrade Jln Duta.
3. Got my 1st ever DSLR – Sony Alpha a100
4. Happy New Year 2009!! – celebrate ngan GG kat tasik, wat BBQ sudah..

hahahahh…thats about it yg aku ingt. huhuhu.
ni aktiviti aku bakal datang. Family Day kenarianz di Port Dickson.

mun apa2 hal, kelak aku update gik šŸ˜€

cherio!

23hb Nov 2008…hehe tarikh keramat utk mmber kt Fahmi. Menamatkn zaman bujangnya dengan pilihat hati Puan Amiza. Heehe, thanks a lot bro…sudi jemput aku ke majlis kau. Not much to say, but overall it was a wonderful wedding..semua tetamu kelihatan gembira, macam majlis reunion pun ada aku rasa sbb ramei lalu org kelakar swak. hihihih. aku gik layap nangga sidak kelakar swak. hahaha.

Di majlis persandingan Fahmi, aku berjaya mengenalpasti 2-3 calon utk aku. hahaha…kelak aku kontek ko mi, honeymoon jak kau dolok. hihih…

Ok, without further adue…dipersilakan melihat koleksi gambar majlis persandingan Fahmi & Amiza. Congratulations lg sekali bro!! Selamat pengantin baru, semoga berkekalan hingga akhir hayat…..amin.

Fahmi & Amiza

Fahmi & Amiza

p/s: thanks pd semua yg contribute buying present for them.

    Boeing 737 Engine

    Yesterday AirAsia telah wat satu event sebagai tanda penghargaan pada Boeing 737 yg selama ini telah berkhidmat menjayakn penerbangan AirAsia untuk sekian lama. The last Boeing 737 telah selamat mendarat di LCCT pagi semalam membawa penumpang penumpang dari Kota Kinabalu.

    Few weeks email dah di sent out to semua staff AA supaya dpt hadirkn diri utk memeriahkn majlis tersebut..and cam biasa, dress code – RED. Kitorg kat PJ office pun xketinggalan la menghadirkn diri di LCCT utk event pagi tu. JFYI yg xtau lagi..AirAsia Malaysia will be flying fully Airbus from now on..but 737 still digunakan kat AA Indonesia and AA Thailand. Tp kalo penerbangan AA M’sia (AK flights) semua akan menggunakan aircraft Airbus model A320.

    The morning event actually ended around 12tghri..then all back to work la. But the ‘mood’ was carried on through the day until the RED PARTY pada belah malamnya bertempat di PanPac KLIA. Biasa la kat party..buat apa lagi, makan2, minom2, gelak2…usha2 awek..hahaha. nothing much to talk about.

    Here are some pics of yesterday. For more bleh gi usha kat FLICKR la cam biasa.

    On the tarmac

    On the tarmac

    nine-mike-alpha-alpha-foxtrot

    nine-mike-alpha-alpha-foxtrot

    Tony Fernandes him self!

    waiting 4 the AAs last 737

    waiting 4 the AA's last 737

    thanks 4 reading!

    Salam Lebaran dr Mist3rNazar

    Salam Lebaran dr Mist3rNazar

    Assalamualaikum,

    Di kesempatan iniā€¦aku ingin mengucapkn SELAMAT HARI RAYA kepada siapaĀ² yg terbaca blog aku ni la. bukan ada sgt pun pengikut blog aku niā€¦tp kepada yg sudi membaca, aku ucapkn selamat berhari raya..selamat pulang ke destinasi dan kembali ke tmpt kerja. Sekiranya ada salah n silap sepanjang perkenalanā€¦aku mintak maaf dr hujung rambut hingga lah hujung kakiā€¦mintak halal makan n minomā€¦dan yg paling penting sekaliĀ  AKU MAAFKN KORG!! asyik mintak maaf jerā€¦ sekali sekali bg la kemaafan kt org..hehe

    Selamat Hari Raya – Maaf Zahir & Batin!!

    Tony Launches CEO Blog!

    Finally 03.09.2008 was the date chosen for our boss Dato’ Tony Fernandes to launch his own CEO blog entitled ‘The Entrepeneur’. Lebih kurang 3 weeks after the AirAsia Blog was launch on 20.08.2008. This blog sebenarnya dedicated personally to him to blog about himself, his achievements, his experience, share his knowledge, opinion n apa2 lagi barely on his own . As you will see in the Disclaimer, apa2 yg dia tulis dlm blog ni..solely represents his personal opinion and do not necessarily reflect the views of the AirAsia and Tune Groups of Companies”.

    CEO Blog - The Entrepeneur

    “Hi guys. Thanks for stopping by. This is where I plan to share my ideas, thoughts and observations on a variety of topics with anyone who cares to listen. There’s just so much to say these days that I thought I would use this space to do it. Cheers”

    View the CEO Blog video on youtube here:

    ikhlas dari mist3rNazar

    ikhlas dari mist3rNazar

    Assalamu’alaikum terlebih dahulu kepada korg2 yg membaca blog aku ni, sekali lagi terima kasih kerana sudi bertandang walaupun xder apa la sangat isi kandungan blog aku nih. Pejam celik..pejam celik..dah setahun berlalu sejak aku menulis blog dgn tajuk yg sama…Ramadhan Al-Mubarak. So di kesempatan ini juga aku dengan rasa rendah diri serta penuh ikhlas memohon ampun dan maaf kepada semua rakan2 ku, sahabat2 ku, ahli keluarga ku, serta sapa2 jer yg pernah aku terkantoi sakitkn hati, tertipu ke apa…hehe, kekadang gurauan terlebih ke apa…so arap di maafkn.

    Apa2 pun..Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yg beragama islam, selamat menunaikn ibadah dlm bulan puasa ni..semoga segala amalan kita diterima serta kt menerima keberkataan dari yg maha Esa…AMIN!