Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘artificial leg’

yup…you read it right!! hehe..selalu org akan tulis ‘my baby’s 1st step’ but for me..its my father’s 1st step since his leg was amputated in August 2008.

Alhamdullillah…last saturday, me, mak n haezel together with bapak pergi sekitar Ampang utk mng’test’ artificial leg yg dah di tempah utk bapak. Actually bukan lama pun buat..upon agreement, lebih kurang 2weeks lepas tu dah siap. Yg memakan masanya…is mencarik ‘ongkos’ utk membuat kaki tu. heheh. anyways..bapak npk excited utk try it on and making his 1st step. hehehe…

Proses pemasangan pertama mengalami sedikit kesulitan di sebbkn saiz ‘cup’ utk kaki yg agak kurang selesa utk bapak…and one of the reason that ktorg di mintak dtg ke opis dorg adalah utk memudahkn customization di lakukan on the spot. dlm 30min tunggu dorg alter cup tu…kaki palsu bapak dpt di pasang and apa lagi, bapak disuruh utk membuat cubaan berjalan setelah di beri instruction oleh instructor kat tmpt tu. Overall, it was a successful session. Bapak dpt berjalan and nampak cam comfortable with it..tp cam biasa lah, all new things perlu masa utk getting use to.. so bapak akan menjalani few more session di tmpt tu b4 dibenarkn bawak balik kaki and practice di rumah.

The mechanisme…


Read Full Post »