Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘ubud’

Assalamualaikum… 🙂

Camner nak tulis…panjang sgt kang, korg malas baca. Pendek sgt…serupa xyah menaip. So aku buat apa yg boleh jer la..hehehe. Citer dia camni…alhamdulillah, 5 hari yg lepas…aku and family went for a family vacation in Bali, Indonesia.

Bandar Udara Ngurah Rai Bali
Bandar Udara Ngurah Rai Bali

Citer nyer biasa jer..nak panjang lebar pun kang letih korg membaca..haha. Overall it was a great experience for us as a family, and also for me as an individual. Actually the last time ktorg ke luar negara the whole family was way back in 1996. Now over 10 years..alhamdullillah me and my sister manage to sponsor our family for a nice vacation.

In Bali we spent a about 30% of our wake time at the villa..yup, villa tu memang best. Heheh…rasa nak rilek kat villa jer. Actually we reached our villa around 4pm, and stayed in je for the rest of the day. Ptg ada la keluar jap carik2 makanan. tu pun tapau bawak balik villa. ahahhaa…. Highly recomended to stay there…easy access to kedai makan, kedai 24 jam, boutiques and other shops along jalan yg sama. Could see my shots of the villa here -> VILLA JODIE SHOTS

Hard Rock Bali
Hard Rock Bali

The other 70% of our wake time cam biasa la..ktorg jadi tourist round2 Bali. 2nd day in Bali, ktorg jelajah Kuta it self..kitorg jalan kaki je area2 tu. Few stops here and there..actually hampir semua shop ktorg masuk..hahah window shopping jer pun..Some of it was Kuta Centro, Hard Rock Megastore, Mooks, RipCurl, Oakley, Dolce & Gabbana and many more la..ada gak singgah2 kedai2 kecik yg jual2 barangan local.

Selain Kuta, ktorg gak sempat ke Kintamani on the 3rd day..unfortunately, ktorg sempat je ke Kintamani. But unable to see anything due to rain. Sampai2 kat atas, it was cold..we decided to proceed down je since ktorg malas nak tunggu hujan berenti. Next stop Ubud…lepas lunch apa semua, ktorg singgah ke Art Market in Ubud. A lot of things sold there..local items, local crafts, souveniers, clothings and not to forget CHEAP!! CHEAP!! paintings..

Ubud Art Market

Ubud Art Market

I’m not an expert at paintings and art, tp compared to harga yg biasa aku tgk. Yg ni mmg la murah giler…so after grabbing few souveniers, few art paintings, ktorg langsung naik mobil and headed to see the ‘Kecak Dance’ show. After the show..we headed back to the villa. Heheh..tp sempat lagi singgah ke Cartoon Gallery which we accidentally stopped by. Purchased some stuff then balik…

4th day..cam biasa ktorg keluar dr villa around 11am. Daily routine, bukak mata around 8.30am, gi breakfast which was prepared at the dining table (view photo here). lepas bfast, rehat2 jap…then swimming..hihi, bukak baju terjun terus. Lepas tu dlm kol 10++ siap2 la nak keluar. 4th day hmm…

Relaxing @ Villa Jodie

Relaxing @ Villa Jodie

ktorg singgah jap ke Kuta, beli2 barang lagi..then proceeded tu Nusa Dua, konon nak main water sports.

Sampei2 xder mende pun..sbb dorg style main blah pagi…huhuh. Anyways, balik dr Nusa Dua..sepatutnya nak ke Tanah Lot nak tgk sunset…but another unfortunate event, ntah mende ntah driver ktorg tb2 wat LAHANAT lak..dia ckp dia ada hal kol 5pm so kene htr ktorg balik villa. Walhal ktorg dah book him for 10hrs on that day. Krung krang krung krang..talk..talk..tak..call..call..call…last2 ktorg balik villa jer. ampehs!! missed the sunset….haih…

Jimbaran Bay Seafood

Jimbaran Bay Seafood

But no worries…kt masih dlm mood bercuti, so lepak villa ptg tu pun cun. ahaha…dpt rilek2 dlm aircond, katil n tilam empuk..then mandi2 pool depan bilik..it turn out to be great. Around jam setengah delapan (7.30) ktorg dah arrange a pick up utk dinner kat Jimbaran. We spent a wonderfull family dinner kat Jimbaran Bay Seafood…makan sampei kenyang then balik villa tdo…hahaha.

Last day in Bali…5th day, mmg aku dah plan ambik flight around 3++pm supaya ktorg senang checkout and gi airport terus. X yah susah2 nak tunggu sampei malam…or nak bergegas ambik flight awal pagi. So sedang elok la…wake up, bfast..swimming lagi :p then pack2. kol 1pm checkout terus ke airport. Kat airport sempat lagi usha2 barang nak habiskn wang berjuta2 rupiah..b4 balik Msia.

Hopped on board our flight around 3.05pm and landed back in Malaysia some where around 6.30pm. Sampei2 rumah around 9pm..balik terus terbongkang semua…. -FIN-

More of our vacation pics can be seen in my FlICKR

And to view my shots of Villa Jodie please click HERE

Advertisements

Read Full Post »